Associated Press neagă că orice clădire de birouri din Gaza ar fi fost împărtășită cu Hamas după atacul aerian israelian

O vedere a unei clădiri cu 11 etaje care găzduiește biroul AP și alte mijloace de comunicare în orașul Gaza este văzută la câteva momente după ce avioanele de război israeliene au demolat-o, pe 15 mai 2021. (Hatem Moussa / AP Photo)

Associated Press a negat orice știință că Turnul Jala - care a fost distrus într-un atac aerian israelian - era de asemenea împărtășit de Hamas , un grup terorist desemnat, așa cum susțin liderii israelieni de vârf.

CEO-ul AP Gary Pruitt a emis o declarație în weekend negând că serviciul de știri știa că teroriștii Hamas funcționează în clădirea situată în Fâșia Gaza. Turnul Jala a găzduit, de asemenea, un media susținut de Qatar Al Jazeera și alte organizații de știri.

Cu toate acestea, Forțele israeliene de apărare (IDF) au declarat presei locale că Turnul Jala a ascuns „active militare” aparținând Hamas și a acuzat grupul că folosește AP, Al Jazeera și alte puncte de presă din clădire „ca scuturi umane”. IDF a continuat: „Grupul terorist Hamas își plasează intenționat bunurile militare în inimile populațiilor civile din Fâșia Gaza”

Experimentați cel mai bun mod de a citi The Epoch Times online. Încercați aplicația noastră gratuită pentru o perioadă limitată.

Dar Pruitt a declarat într-o declarație că este „șocat și îngrozit de faptul că armata israeliană va viza și distruge clădirea care găzduiește biroul AP și alte organizații de știri din Gaza”, susținând: „Știu de mult timp locația biroului nostru și știau că jurnaliștii erau Acolo. Am primit un avertisment că clădirea va fi lovită ”.

CELE MAI CITITE

Magazinele, statele renunță la mandatele de mască în urma ghidului actualizat al CDC

Potrivit AP, toți angajații și profesioniștii independenți au fost evacuați înainte de lovirea clădirii.

"Guvernul israelian spune că clădirea conține active de informații militare Hamas", a mai remarcat Pruitt. „Am solicitat guvernului israelian să prezinte dovezile. Biroul AP se află în această clădire de 15 ani. ”

AP, a adăugat el, nu știa că Hamas se află în clădire și este „ceva ce verificăm în mod activ în măsura posibilităților noastre. Nu ne-am pune niciodată în știință jurnaliștii în pericol ”.

LEGATE DE

Claritatea morală versus depravarea morală în Israel și Gaza

Dar IDF a spus că Turnul Jala a fost folosit ca „bază importantă” pentru operațiunile Hamas și ale colegilor teroristi ai jihadului islamic în Gaza și a declarat că a avertizat civilii înainte de a se efectua greva.

În 2014, editorul AP Ierusalim, Matti Friedman, a scris despre modul în care Hamas manipulează mass-media care operează în Gaza.

Potrivit lui Friedman: „În rundele anterioare de luptă din Gaza, Hamas a aflat că acoperirea internațională din teritoriu ar putea fi adaptată nevoilor sale, o lecție pe care o va implementa în războiul din această vară. Cea mai mare parte a activității de presă din Gaza este realizată de reparații locali, traducători și reporteri, oameni care, în mod înțeles, nu ar îndrăzni să traverseze Hamas, făcând rareori necesar ca grupul să amenințe un occidental ”.

Apoi, articolul a continuat să sugereze că, în ceea ce privește presei internaționale de știri, au descris istoric Israelul ca fiind agresorii în conflictele anterioare cu palestinienii.

„Este mai ușor să-i lăsați pe ceilalți fotografi din cadru și să lăsați imaginea să spună povestea: aici sunt oameni morți și Israel i-a ucis”, a spus Friedman.

Pe fondul exploziei în lupte, Israelul a declarat că se apără după ce Hamas și alte grupuri au lansat numeroase rachete în zonele civile în ultimele zile.

The Epoch Times a contactat IDF pentru comentarii cu privire la afirmațiile lui Pruitt.

THE EPOCH TIMES ROMÂNIA